A II-a editie

Art Oradea Festival, o reusita

A doua ediţie a Concursului de Canto Muzică Uşoară „Art Oradea Festival”, organizat de Şcoala de Arte „Francisc Hubic”, a stat sub semnul succesului. În competiţie s-au înscris elevi reprezentând Şcoli de Arte din Oradea şi din ţară. Membrii juriului, prezidat de compozitorul Horia Moculescu, a ales şase câştigători, trei dintre ei fiind orădeni. Trofeul festivalului a ajuns în acest an la Satu Mare, prin eleva Alexandrina Fernea. Pe scena Teatrului „Regina Maria”, gazda evenimentului, au evoluat şi foşti absolvenţi ai şcolilor de profil din Oradea şi din ţară, dar şi profesorii elevilor.

Tinerii prezenţi la festival au fost acompaniaţi de Orchestra „Art Group”, alcătuită din profesori ai şcolii. Conducerea muzicală a fost asigurată de prof. Ari Nagy Alexandru de la Şcoala de Arte „Francisc Hubic”.

Competiţia s-a încheiat după decernarea premiilor, cu un recital al compozitorului Horia Moculescu şi al Paulei Seling, care a încântat audienţa. Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea Şcolii de Arte „Francisc Hubic” şi a continuat, ieri, cu un spectacol de muzică clasică. Manifestările închinate aniversării a 90 de ani de „Francisc Hubic” la Oradea se vor încheia astăzi, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu un spectacol de primăvară. Pe scenă vor evolua artişti de renume din toate zonele etno-folclorice ale ţării (Alexandru Pugna, Maria Butilă, Ştefan şi Andrei Petreuş, Victoriţa Lăcătuşu, Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric, Nicuşor şi Nicolae Mureşan, Nicolae Fudui Iancu, dar şi Voichiţa Mihoc, Florica Zaha, Maria Haiduc, Florica Bradu, Maria Sidea, Daniela Jurjuţ, Ionel Ban, Otilia Haragoş Seghedi, Ciprian Zahotă, Antonela Ferche Buţiu, Andrada Tulvan, Ioana Urs, Florin Mariş Hinsu, grupul vocal „Lioara”, condus de Antonela Ferche Buţiu, Ansamblul de Dansuri Populare „Vetre bihorene” şi mulţi alţii). Acompaniamentul muzical aparţine orchestrei Rapsodia bihoreană, condusă de maestrul Liviu Buţiu. Preţul unui bilet la spectacol este de 25 de lei. Biletele se găsesc la casieria Şcolii de Arte „Francisc Hubic”.

Premii:

1. Marele Premiu şi Trofeul Festivalului – Alexandrina Fernea, Satu Mare
2. Premiul I – Iulia Tohotan – Oradea
3. Premiul II – Narcisa Badea – Oradea.
4. Premiul III – Răzvan Chebeleu – Oradea
5. Menţiune I – Mirela M. Borodi – Arad
6. Menţiune II – Diana Goci – Baia-Mare