Prima editie

„Art Oradea Festival ”, un succes

În Sala Mare a Teatrului „Szigligeti Szinhaz” din Oradea a fost revărsare de muzică şi tinereţe vineri, 17 octombrie. Aici, a avut loc prima ediţie a Concursului de Canto Muzică Uşoară „Art Oradea Festival ”, organizat de Şcoala de Arte „Francisc Hubic ” în colaborare cu TVR 1 şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Cei 14 finalişti, reprezentând Şcoli de Arte din Oradea şi din ţară (Arad, Cluj, Târgu-Mureş, Satu Mare, Baia Mare, Iaşi, Zalău şi Sf. Gheorghe), au avut de trecut de o etapă grea pe 16 octombrie, cea a preselecţiilor. La fel de dificilă a fost şi competiţia, întrucât concurenţii au avut un nivel ridicat de pregătire. Membrii juriului (compozitorul Horia Moculescu – preşedinte, prof. univ. dr. Agneta Marcu, decanul Facultăţii de Muzică Oradea, Carmen Soltănel, secretar al judeţului, prof. Marian Boboia, managerul Şcolii de Arte „Francisc Hubic” şi prof. Lăcrimioara Deac – membrii) au avut astfel o misiune grea.
„Trebuie remarcată evoluţia elevilor şi absolvenţilor Şcolii de Arte «Francisc Hubic» din Oradea, care au obţinut Marele Premiu, Premiul I şi Premiul II. Toţi aceştia au studiat sau studiază în continuare cu prof. Lăcrimioara Deac. Doresc să-i mulţumesc pe această cale pentru generozitate şi amabilitate managerului Teatrului „Szigligeti Szinhaz”, dna Czvikker Katalin, care ne-a acordat cu titlul gratuit sala Teatrului ”, a spus prof. Marian Boboia.

Aprecieri


Partea a doua a concursului a fost mai relaxată. Pe scenă au urcat foşti absolvenţi ai şcolilor de profil din Oradea şi din ţară (Lăcrimioara Deac, Natalia Selegean, Anca Căuş, Sergiu Nica, Dora Popovici, Timea Pall, Czvikker Lilla din Oradea şi Elena Chirvase din Bârlad, Diana Antonică din Constanţa, Teodor Manciulea din Râmnicu Sărat şi Sebastian Tudor din Roman). Tinerii au fost acompaniaţi de Orchestra „Art Group”, alcătuită din profesori ai şcolii şi instrumentişti din Filarmonica Orădeană. Conducerea muzicală a fost asigurată de prof. Ari Nagy Alexandru de la Şcoala de Arte „Francisc Hubic”. Maestrul Horia Moculescu a lăudat, în repetate rânduri, orchestra şi evoluţia interpreţilor. Competiţia s-a încheiat după decernarea premiilor, cu un recital al compozitorului Horia Moculescu care a încântat publicul spectator.

Premii:


1. Marele Premiu şi Trofeul Festivalului – Bodor Edina, din Oradea.
2. Premiul I – Mihai Lipai – Oradea
3. Premiul II – Narcisa Badea – Oradea.
4. Premiul III – Iulia Bock– Arad
5. Menţiune – Liana Şuteu – Cluj
6. Menţiune – Mădălina Boroneanţ – Arad.